Konsten att tillreda och servera förtrollande presentationer

Hej!

Vad bra att du dök upp här, för nu kör vi.

Att göra en presentation är som att laga en lasagne. Precis som med en lasagne så blandar man lite i taget. Och likaväl som att det krävs lasagneplattor, fyllning, sås och ost för att det ska kunna kallas lasagne, krävs det några basingredienser för att få till en bra presentation:

1 dl kunskap om målgruppen
1 dl budskap och berättelser
1 m röd tråd (disposition)
1 dl framförande (presentationsbilder/rekvisita och paketering)
1 dl dokumentation

Det tar lite tid att göra en lasagne men ju mer tid man lägger ner på den desto godare blir den. Och om man inte har så bråttom att äta den så blir den ju faktiskt ännu godare om den får stå och gosa till sig några dagar. Även det kan man tillämpa på arbetet med att ta fram en presentation.

Du har valt att köpa bara en av ingredienserna i ”Konsten att tillreda en förtrollande presentation”. Naturligtvis blir en del aldrig samma sak som en helhet, så när du senare känner att du vill vässa dig på de andra ingredienserna är du förstås välkommen att köpa dem när du vill för att komplettera din presentation.

Om du kör fast och behöver personlig feedback är du förstås välkommen att höra av dig för en offert för ett personligt möte eller Skype-möte.

Lycka till! Och kom ihåg: Ge dig hän i livet. Våga ifrågasätta. Och ha kul.

Lisa Sjöström
[email protected]esentationsakademin.se